Muharay Elemér Népművészeti Szövetség

Kérjük, támogassa Szövetségünk működését adója 1%-val! Köszönjük!

Adószámunk: 19635394-1-41

A magyar népviseletek c. filmsorozat ismertetői

A "Magyar Népi Viseletek" című sorozat öt tájegység, közelebbről Bag, Decs, Jászság, Kalocsa-vidék, Rábaköz, Baranya, Felvidék, Kalotaszeg paraszti viseleteit mutatja be 11 kisfilmen.

I. kazetta tájegységei: Bag, Decs, Jászság, Kalocsa
Szakértők: Héra Éva, Dr. H. Bathó Edit, Dr. Németh Pálné, Romsics Imre
Hossza: 90 perc

II. kazetta tájegységei: Hosszúhetény, Méra, Rábaköz
Szakértők: Borbély Jolán, Héra Éva, Lantosné dr. Imre Mária, Szalontay Judit és Tőtszegi Tekla
Hossza: 90 perc

III. kazetta tájegységei: Magyarbőd, Martos (Felvidék), Kásád, Mohács (sokácok), Véménd (németek)
Szakértők: Méry Margit, Lantosné dr. Imre Mária, Ferkov Jakab, Héra Éva
Hossza: 129 perc

A különböző korosztályok részvételével, az ünnepi és hétköznapi élethelyzetek felidézésével készült felvételeken csodálhatjuk az öltözetek életkor, alkalom, egyéniség szerinti változatosságát, sokszínűségét.
A felvételek eredeti környezetben készültek, hogy ez által is képet kapjunk az öltözködést meghatározó tájegység, település hangulatáról. A helyet jól ismerő szakértők ismertetik a viselet kialakulásának meghatározóit. Féltve őrzött, százéves öltözékek is kerültek a szekrények mélyéről a kamera elé a forgatásokon.
A filmet ajánljuk mindazoknak, akik érdeklődnek a népi viseletek iránt. Különösen ajánljuk táncegyütteseknek, kik a filmet használhatják színpadi kosztümjeik elkészítéséhez. Ajánljuk hagyományőrző közösségeknek, kiknek filmünk modellként szolgálhat hagyományos viseletük rekonstrukciójához. Azok is használhatják azonban felvételeinket, kik szabásformák, díszítőmotívumok, hímzések iránt érdeklődnek.

Ára: 2500 Ft/db

Sorozatunkban bemutatott viseletek: